RETSEPTIBLOGI

 

  

Brownie - tummine ja ausalt šokolaadine

12. september 2013
Selle retsepti järgi valmistatud brownie on šokolaadisõprade suur lemmik, sest tummises koogitükis on nii palju ausat ja sõltuvust tekitavat maitset. Kui köögiriiulil on olemas eraldi kaustake retseptide jaoks, mida on hea valmistada ootamatutele külalistele, siis selle retsepti võib ka sinna pista. Taigna valmistamine on väga lihtne ja koogi küpsemisaeg lühike.

Brownie.jpg

Vaja läheb: 

200 g tumedat

70% šokolaadi 

100 g metsapähklitükikestega šokolaadi

250 ml nisujahu (võib olla pooleks täistera nisujahuga)

100 ml suhkrut

2 sl tumedat kakaod

0,5 tl soola

1 tl soodat

200 ml Provansaal majoneesi

2 muna

Tee nii:

Sulata šokolaadid ja jäta jahtuma. Sega kausis kuivained: jahu, kakao, suhkur, sool ja sooda. Lisa munad, majonees ja sulatatud šokolaad ning sega kõik ühtlaseks massiks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. Brownie peab jääma seest veidi nätske ja kleepuv. 

 

Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)