RETSEPTIBLOGI

 

  

Ahjuomlett brokkoli ja suitsulihaga

23. september 2013
Pontsakad ahjuomletid on vihmastel ja rõsketel sügishommikutel kosutavaks ja soojendavaks päeva alustajaks. Samal ajal, kui omlett ahjus küpseb, saab teha hommikusi toimetusi. Nii et köögis olemise aeg kulub vaid ettevalmistusteks toidu ahju pistmisele, välja võtmisele ja söömisele. Brokkoli võib retseptis asendada mõne muu meelepärase köögiviljaga.

ahjuomlett.jpg 

Vaja läheb:

130 g suitsuliha või peekonit
280 g brokkolit
6 muna
200 g ricotta kohupiima
150 g majoneesi Tarplani
80 g parmesani juustu
3 dl piima
soola, pipart 

omlett.jpg 

Tee nii:

Võita ahjuvorm, lao brokkoli õisikud sisse ja kata suitusliha viiludega. Klopi munad lahti ning sega juurde ricotta, majonees, riivitud parmesan ja piim. Maitsesta soola ja pipraga. Vala munasegu vormi. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

Kogus: 25x25 cm ahjuvorm või 26-28 cm läbimõõduga ümmargune vorm.  

 

Retsept ja foto Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com