RETSEPTIBLOGI

 

  

Ahjulavašš küüslauguse juustukattega – 1,2,3 ja valmis!

02. oktoober 2013
See retsept valmib tõesti vaid kolmeni lugedes. 1 – lavašš ahjuplaadile, 2 – kate peale, 3 – ahju. Just nii lihtne ja kiire see ongi, aga tulemus imemaitsev, sest krõbe lavašš, ahjusoe veniv juust ja küüslaugune majonees koos ürtidega selle all moodustavad maitseküllase trio. Ise retsepti edasi arendades võib juustukihi alla lisada ka singiviile, broilerifileed või nõrutatud tuunikala ning tulemuseks on õhukese põhjaga pitsa. Head isu!

 

 lavaš.jpg

 

Kogus: ahjuplaaditäis, mida saab lõigata 16-20 ruuduks. 

Valmistamise aeg: 5 minutit + 15 minutit ahjus 

Vaja läheb: 

1 lavašš
200 ml majoneesi
2 küüslauguküünt
3 tl sinepit
300 g riivitud juustu
Erinevaid värskeid ürte (basiilik, tüümian, petersell)

Tee nii:

Laota lavašš ahjuplaadile laiali ning keera ääred sissepoole (vajuta murdekohale), nii et tekiks ahjuplaadi suurune ristkülik. Sega kausis majonees, pressitud küüslauk, ja sinep ning määri lavašile. Laota peale haktiud ürdid ja kata riivitud juustuga. Küpseta 230 kraadi juures 15 minutit kuni juust on kergelt pruunikas ja lavaši servad krõbedad. Maitseb eriti hästi ahjusoojalt, kuid sobib söömiseks ka külmalt. 

 

Retseptid ja fotod Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com

Jälgi meid ka Facebook´is: https://www.facebook.com/Tarplani 

 

lsvsš.jpg