RETSEPTIBLOGI

 

  

Keeks spinati ja kõrvitsaseemnetega

14. oktoober 2013
Mõnus soolane keeks, mida sügiseselt õdusatel teeõhtutel on hea koos taluvõi ja õhukeste juustuviiludega nautida. Kuna taina sees on peidus ka odrajahu, siis meenutab keeks natuke karaskit.

 

keeks.jpg 

Valmistamise aeg: 10 min + 1 h ahjus

Vaja läheb: 

3 muna
250 ml nisujahu
250 ml odrajahu
200 g Provansaal majoneesi
100 g riivitud juustu
100 g spinatilehti
100 g porrut
100 g kõrvitsaseemneid
1 tl soodat
0,5 tl soola
õli 

Tee nii: 

Rösti kuumal kuival pannil kõrvitsaseemned. Kuumuta pannil õli ja pruunista viilutatud porrut. Sega juurde ka spinatilehed ja tõsta segu jahutma. Klopi munad lahti ja sega juurde kõigepealt jahud koos soola, sooda ja majoneesiga ning siis täidise ained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi ja küpseta 170 kraadi juures 1 h. 

 

Retsept ja foto Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebook´is: www.facebook.com/Tarplani