RETSEPTIBLOGI

 

  

Vürtsikad ribid rosmariini ja tüümianiga

18. oktoober 2013
Kui õhtusöögi plaanid veel tegemata on, siis ühest heast portsust ribidest ei ütle küll keegi ära. Cayenne piprast tulev vürtsikus on mõnusalt õhetama panev, ribid on mahlased ja maitsekad. Ribid võib juba eelmisel õhtul maitsestuma panna, et õhtusöögi valmistamine läheks veelgi ludinamal.

 

ribid.jpg 

Valmistamise aeg: 5 min + 1 h ahjus

Kogus: neljale 

Vaja läheb:
1 kg ribisid
250 ml Lahe Laua majoneesi
2 sl sinepit
2 rosmariinioksa
peotäis värsket tüümiani
2 sl tomatipestot
poole laimi mahl 
cayenne pipart
soola

Tee nii:
Sega kausis majonees, sinep, rosmariinilehed, hakitud tüümian, tomatipesto ja laimi mahl. Maitsesta soola ja cayenne pipraga. Määri ribid kastmega kokku, tõsta ahjuvormi ja küpseta 230 kraadi juures 20 minutit, kuni ribid on saanud kena pruuni jume. Alanda kuumus 200 kraadile ning küpseta veel 40 minutit. Vahepeal võid ribisid keerata. 

*Võid ribid kohe alguses lõigata väiksemateks tükkideks. Nii küpsevad nad kiiremini.
*Võid kastme õhtul valmis teha, koos ribidega kilekotti panna ja järgmise päevani maitsestuda lasta.

 

Retsept ja foto Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebook´is: www.facebook.ee/Tarplani