RETSEPTIBLOGI

 

  

Ahjuliha majoneesi-ürdimarinaadis

23. oktoober 2013
Üleöö marinaadis maitsestunud lihaviilud, mis on eelnevalt pehmeks tambitud, jäävad peale küpsetamist maitseküllased ja pealt krõbedad. Õhukesed lihaviilud küpsevad ruttu, mistõttu tuleks jälgida, et ahju kuumus neid ära ei kuivata.

 

ahjuliha.jpg 

Kogus: neljale

Valmistamise aeg: 10 min + 30 min ahjus 

Vaja läheb:
1 kg seapraadi
230 g Provansaal majoneesi
suur peotäis värsket basiilikut
peotäis värsket tüümiani 
15 cm jupp porrulauku
2 küüslauguküünt
1-2 sl sojakastet

Tee nii:
Lõika liha risti kiudu viiludeks ja tambi õhemaks. Pane majonees, basiilik, tüümian, porruviilud, küüslauguküüned ja sojakaste kaussi ning lase saumiksriga ühtlaseks kastmeks (või kasuta köögikombaini). Tõsta lihaviilud kastmesse ja sega läbi. Võimalusel lase järgmise päevani külmas maitsestuda. Lao lihaviilud ahjuplaadile ning küpseta 220 kraadi juures 20-30 minutit kuni liha on kuldne ja äärtest krõbe, kuid seest mahlane. 

 

Retsept ja fotod Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebookis: www.facebook.com/Tarplani 

 

ahjuliha2.jpg