RETSEPTIBLOGI

 

  

Suitsukanapirukas karamellise sibula ja spinatiga

04. november 2013
Quiche´i moodi pirukas, milles mängib olulist rolli just sibul, mida on enne piruka sisse pistmist pannil suhkruga karamelliseks küpsetatud. Seetõttu on pirukal mõnus magus maitse, mis sobib suitsukanaga väga hästi kokku.

 

sibulapirukas VÄIKE.jpg 

Kogus: 26 cm läbimõõduga pirukas 

Valmistamise aeg: 30 min + 30 minutit ahjus

Vaja läheb:  
150 g võid
4 dl jahu
0,5 tl soola
2-3 sl külma vett

300 g suitsukana
100 g spinatilehti
2 sibulat
3 muna
125 ml majoneesi Tarplani
1 dl piima
2 sl suhkrut
soola, pipart 

Tee nii: 
Kõigepealt valmista täidis. Selleks viiluta sibulad ning kuumuta õlis klaasjaks. Lisa 2 sl suhkrut ning kuumuta kuni suhkur on sulanud ja sibul muutub karamelliselt pruunikaks. Sega juurde spinatilehed ning tõsta segu jahtuma.

Valmista piruka põhi. Sega sool jahu sisse, lisa külma või tükid ja näpi ühtlaseks puruks. Lisa vähehaaval külma vett ja sõtku tainaks. Vajuta jahuste kätega tainas vormi põhja.

Haki suituskana ja tõsta tainale. Vala peale sibula-spinati segu. Klopi munad lahti ning sega juurde majonees ja piim. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu täidisele. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. 

 

Retsept ja foto Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Jälgi meid ka Facebook´is: www.fasebook.com/Tarplani